A Day in the Zoo by Gerald Durrell Questions Answers WBBSE Class 9

 

A Day in the Zoo by Gerald Durrell Questions Answers | Extra textual Questions included
Exercise 1
Choose the Correct Alternatives
1. The average day in a zoo begins just before — b) dawn 
2. The birds searching the dewy grass on the lawn were — a) peahens 
3. Stephen with a broom in his hand was guarding over the — c) apes
4. The name of the black Celebes ape was — a) Etam
5. The reptiles dozed in the temperature of — c) eighty degrees

Exercise 2
Answer the Following Questions
1. How does the sky look as one is awakened by the birdsong? 
Ans: The sky looks slightly tinged with yellow as one is awakened by the birdsong.

2. How do the parrots and parakeets salute the people?
Ans: The parrots and parakeets salute the people with a cacophony of sounds.

3. What do all the animals do at the start of a new day? 
Ans: All the animals, excited and eager at the start of a new day, bustle about the cages.

4. As the light fades, where does the robin fly off to?
Ans: As the light fades, the robin ceases to sing and flies off to roost in the mimosa tree.

Exercise 3
Answer the Following Questions
1. What work do Jeremy and Mike do in the gorilla's cages?
Ans: In the gorilla's cages, Jeremy and Mike sweep up the mess on the floor and scatter fresh white sawdust.

2. Describe the state of frogs and snakes in the reptile house.
Ans: Snakes regard visitors calmly with lidless eyes and frogs make gulping sounds. They doze in a pleasant temperature of eighty degrees.

3. What would one see and hear while lying in bed at night?
Ans: While lying in bed at night, one would see through the window the moon separating itself from the shadow of the trees and hear the lions cough.

Extra Textual Questions
Answer the Following Questions
1.At what time does the zoo day typically begin?
Ans: The average zoo day typically begins just before dawn

2. What is the behaviour of the zoo stuffs when they arrive at the zoo?
Ans: Zoo stuffs upon arriving at the zoo, they greet each other and make sounds by their buckets and brushes.

3. What do the gorillas do when they have been let out of their cages? 
Ans: The gorillas gallop about on the floor with the high spirits of children just out of the school and try to wrench the electric heaters from their sockets, or break the fluorescent lights.

4. What examples of uncivilized behaviour by visitors are mentioned in the story?
Ans: Uncivilized behaviour by visitors are mentioned in the story are that if an animal is asleep, they want to throw stones at it or prod it with stick to make it move and even some visitors try to give the chimpanzees lighted cigarettes and razor blades.

5. When do the zoo gates open?
Ans: The zoo gates open at ten o'clock.

6. Why do zoo stuffs have to be alert when the zoo gates open?
Ans: Zoo stuffs have to be alert when the zoo gates open not to ensure that the animals do not hurt people, but to make sure that the people do not hurt the animals.

7. What is Etam, What does it do ?
Ans: Etam is the black celebes ape which clings to the wire and greets visitors bearing its teeth.

8. Which creatures can be seen in the reptile house as mentioned in the story?
Ans: Snakes, frogs and lizards can be seen in the reptile house as mentioned in the story.

Comments

Popular posts from this blog

Seva Setu Abhiyan 2026 | Seva Setu Camp —Camp Dates, Objectives and Services, Required Documents | সেবা সেতু অভিযান ২০২৬ | সেবা সেতু ক্যাম্প — তারিখ, উদ্দেশ্য ও পরিষেবা, প্রয়োজনীয় নথিপত্র

Important Phrasal Verbs for Class 10